رئیس اتحادیه تولیدکنندگان صنایع دستی استان اصفهان گفت: بسیاری از کشورها، شناخت زیادی از صنایعدستی ایران و اصفهان ندارند و این شناخت نیاز به همت و تلاش همگانی دولت و مسئولان دارد.
مجدالدین تاج، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان صنایع دستی استان اصفهان اظهار کرد: رویکرد جدید اتحادیه تولیدکنندگان صنایعدستی استان اصفهان بر فروش، بازاریابی و صادرات تولیدات هنرهای دستی و سنتی تمرکز دارد.
او خاطرنشان کرد: پاندمی کرونا در دوسالونیم گذشته محدودیتها و شرایطی ایجاد کرد که باعث متضرر شدن هنرمندان و فعالان صنایعدستی شد. اجناس پرشماری که در این مدت تولیدشده بود، در انبارها ماند و به فروش نرفت.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان صنایعدستی استان اصفهان افزود: در مدتی که بیماری کرونا فراگیر شده بود، تولید انجام شد، اما از سوی دیگر فروش اتفاق نیفتاد. همچنین در این شرایط ورود گردشگر به کشورمان محدودیت داشت که همین موضوع نیز تأثیر مستقیمی بر اقتصاد هنر این حوزه دارد.
او اضافه کرد: هر زمان که گردشگری رونق بگیرد و توریست وارد کشور شود، صنایعدستی نیز نفع میبرد و تولیدکنندگان این بخش از نظر اقتصادی منتفع میشوند.
تاج با برشمردن سه رویکرد میانمدت، کوتاهمدت و بلندمدت در حوزه تولید و فروش صنایعدستی گفت: اولویت این مجموعه بر سه محور مواد اولیه، تولید و فروش استوار شده است تا پس از یک دوره پاندمی کرونایی دشوار، بتوانیم اقتصاد هنر در این بخش را بازیابی کنیم و ارتقا دهیم.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان صنایعدستی استان اصفهان با بیان اینکه در موضوع تأمین مواد اولیه با توجه به اینکه زیرساخت ۸۰ درصد صنایعدستی ایران از مس تشکیل شده است، افزود: چندین مکاتبه با مسئولان امر داشتهایم تا بتوانیم مس را مستقیم برای هنرمندان هنرهای دستی و صنعتی تهیه کنیم. کارخانه مس شهید باهنر در استان کرمان از بزرگترین قطبهای تولید مس ایران است که در صورت همراهی، میتواند به هنرمندان این حوزه کمک خوبی ارائه کند.
او تأکید کرد: اگر این همکاری اتفاق بیفتد، هم قیمت تمامشده مس پایین میآید و هم در بحث صادرات شاهد رقابتیتر تولیدات هنرمندان خواهیم بود.
تاج موضوع فروش و بازاریابی را از دیگر محورهای مهم فعالیت دوره جدید اتحادیه تولیدکنندگان صنایعدستی دانست و گفت: مکاتباتی با شهرداری اصفهان داشتهایم تا بهتر بتوانیم از ظرفیت شهرهای خواهرخوانده و شهرهای خلاق صنایعدستی استفاده کنیم.
او افزود: شهرداری تعاملات و تفاهمنامههای خوبی با شهرهای مختلف جهان دارد. همچنین با شهرداری فرایبورگ آلمان مکاتباتی داشتهایم و امیدواریم این پیگیریها نتیجهبخش باشد و به اقتصادهنر صنایعدستی کمک کند.
مرکز آموزش بازرگانی استان اصفهان :
Isfbtc.ir ۰۳۱-۳۳۸۳